Heel snel na mijn eerste Day in the life (documentaire fotoreportage bij een gezin) bij Roberto en Sabine en hun drie jongens, had ik al een tweede shoot gepland. Om mijzelf meteen uit te dagen, had ik totaal verschillende situaties uitgekozen. Dit keer kwam ik terecht bij een gezin met vier kinderen tussen de 4 en 10 jaar.

Christiane is een oud-collega van mij en leeft met haar man Jeroen, hun twee zonen en twee dochters, een hond en een kat in een dorpje aan de rand van Roermond. Op een zonnige doordeweekse middag was het hele gezin thuis en kon ik hun alledaagse activiteiten vastleggen.

Gewone dingen vastleggen

Meestal maken mensen foto’s van elkaar op speciale gelegenheden; verjaardag, bruiloft, familiedag, etc. Of ze plannen een shoot waarbij iedereen in mooie, matchende kleding naar een prachtige locatie gaat en lachend op de foto gaat.

Maar hoe ging het er ook alweer aan toe op een gewone donderdagmiddag? Waar zijn de foto’s van de peuterdrama’s, het knutselen aan tafel en het voetballen in de tuin? De stoeipartijen en huilbuien?

Daar is een Day in the life-reportage voor. Een paar uur (variƫrend van twee uur tot een hele dag) loopt een fotograaf met het gezin mee en legt die gewone dingen vast. Als herinnering voor later, naast al die mooie, geposeerde beelden.

En zo kan dat er dan uit zien, geniet mee:

Over de schrijver
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden *

U mag de volgende HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Veld wissenVerzenden