Cindy had gereageerd op mijn oproep naar gezinnen die geïnteresseerd waren om een Day in the Life mee te maken (gezinsreportage op documentaire wijze gefotografeerd). Omdat ik drie totaal verschillende gezinnen zocht voor dit type fotografie, leek het mij een goed idee ook bij haar langs te komen.

Zij woont met haar 2,5-jarige zoon in een complex met vakantiewoningen in een klein dorpje midden in het Limburgse heuvellandschap. Zodra je de achterdeur uitloopt, sta je midden in een groot veld met onder andere kersenbomen, een schommel en een weids uitzicht.

Wat moet dat een zalige omgeving zijn om op te groeien!

Ondernemende peuter

Na een middag te hebben doorgebracht bij een gezin met pubers en pre-pubers en met vier kinderen tussen de 4 en 10 jaar, was een ochtend bij een peuter wéér andere koek.

Dat maakt documentaire gezinsfotografie juist zo afwisselend; elk gezin is weer anders en onderneemt weer andere dingen. Terwijl je tegelijk toch ook dezelfde dingen tegenkomt, zoals kleine ruzies en drama’s en dikke pret 🙂

Finn was in het begin erg veel met mij bezig, maar nadat hij zijn nieuwsgierigheid had bevredigd, ging hij lekker zijn eigen gang. En dat was mij een gang!

Geen tijd om te vervelen

Eerst lekker kleien; dan al het speelgoed op de grond gooien om er net dat éne stukje speelgoed in te zoeken; stiekem de trap oplopen; even naar buiten om kersen (én gras 😀 ) te snoepen en lekker te schommelen; hup weer naar binnen om de poes eten te geven en zelf ook te lunchen; en weer naar buiten om de hondjes van de buren te aaien en gauw weer wat bladeren te proeven. Denk dat Cindy zich geen moment hoeft te vervelen met zo’n ondernemende jongeman!

Heb je interesse gekregen in een Day in the Life-reportage van jouw gezin? Zodat je als ouder (meestal de moeder…) ook eens op de foto staat?
Aan het begin van het nieuwe schooljaar wil ik mijn aanbod vernieuwen en mijn website aanpassen. In de tussentijd vertel ik je graag over de mogelijkheden.

Muziek: htpps://www.bensound.com/

Over de schrijver
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden *

U mag de volgende HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Veld wissenVerzenden