over mij

Enkele sleutelwoorden; rustig, vriendelijk, veelzijdig.

Mensenfotografie

Ik omschrijf mijn fotografie als “mensenfotografie”; als er maar een mens voor de camera staat. Ik hou van de interactie en ben er van overtuigd dat iedereen op zijn/haar eigen manier fotogeniek is. Soms duurt het even voordat iemand ontspannen genoeg is om diens persoonlijkheid te tonen, een prachtige uitdaging waar ik graag de tijd voor neem!

Ik werk daarvoor het liefst in de buitenlucht; je bent dan vrijer in doen en laten en eerder op je gemak.

foto: Niels Kuijten

Achtergrond

Ik ben al zolang ik mij kan herinneren aan het fotograferen. Vanwege een voorliefde voor talen (en een voorsprong dankzij mijn Franse moeder en tweetaligheid) heb ik in eerste instantie gekozen voor het vak van vertaler.

De wereld en de mensen om mij heen hebben mij altijd gefascineerd. In het begin nam ik vooral foto’s van ons gezin en tijdens vakanties. Later kwam daar straatfotografie bij; apart uitziende mensen, oude muren en deuren, lijnen en schaduwspel.

Dankzij een macrolens zoomde ik in en maakte bijna abstracte beelden van bloemen en planten; als je ergens ver genoeg op inzoomt blijkt vrijwel alles mooi te zijn.

En verder

Wat wil je nog meer over mij weten? Ik ben opgegroeid in de buurt van Utrecht, ben moeder van twee tieners, woon al ruim 20 jaar met veel plezier in Maastricht en heb veel uiteenlopende interesses en hobby’s; taartjes bakken, koken, lezen, tekenen, reizen, piano spelen, noem maar op. Helaas zitten er maar 24 uur in een etmaal…

foto banner: Documentforlife.nl