Vorige week maakte ik een wandeling door Maastricht met Daniela, mede-fotografe die prachtige analoge foto’s maakt uit het dagelijkse leven. We gingen in eerste instantie door het Jekerkwartier, waar we wat foto’s maakten in een ‘geheime’ tuin. Omdat het nog redelijk vroeg in de ochtend was, hadden we mooi, zacht licht met wat vlekjes zon.

tuin achter de molens maastricht

Wat later op de ochtend kwamen we terecht op de Sint-Pietersberg. Inmiddels stond de zon al heel wat hoger en scheen erg fel. De eerste portretten van Daniela maakte ik in die felle zon, wat in zwart-wit juist voor mooie contrasten zorgt.

Omdat we ook portretten met zachter licht wilden hebben, ging Daniela onder een paar bomen staan. De laatste twee foto’s zijn gemaakt terwijl ze onder een takkenboog zit, waardoor ze in een donkere omgeving zit, best een groot verschil met de eerste foto’s in dat felle zonlicht.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden *

U mag de volgende HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Veld wissenVerzenden