Eén van de leukste opdrachten dit jaar; de portretten in drie delen voor de Faculteit FHML van afgelopen zomer!

Naast de portretten van medewerkers van de School of Health Professions Education (SHE), programmacoördinatoren én decaan van de Faculteit Health, Medicine and Life Sciences (FHML, oftewel Geneeskunde, Gezondheidswetenschappen, etc.) van de Maastricht University (zie mijn vorige blog), had mijn opdrachtgever portretten nodig van een aantal studenten, voor bij een testimonial over hun studie.

Een paar jaar geleden had ik al precies zo’n opdracht gehad (foto’s daarvan zijn te zien in twee verschillende blogs, hier en hier).

Eenheid door middel van kleuren

Dit jaar kozen we weer voor de mensa aan de Randwycksingel, omdat het een grote en lichte ruimte is, met mooie spotjes in het plafond. Het idee was om te variëren in plek en pose, maar eenheid te creëren door het gebruik van steeds dezelfde kleuren. Dat zoeken vond ik één van de leukste aspecten van de shoot.

Gifje maken van foto’s

Naast portretten maakte ik ook een gifje van een paar studenten, zo cool om te maken! Deze zijn op Instagram gebruikt om de aandacht te trekken naar de testimonials.

Vooral omdat ik gaandeweg leerde dat het belangrijk was om de persoon vooral één, duidelijk gebaar te laten maken en ook niet al teveel te bewegen met de camera. Een beetje schokkerig vind ik wel leuk, maar teveel is ook irritant.

Ik maakte de gifjes door een heleboel foto’s achter elkaar te maken van het gebaar, en die weer aan elkaar te plakken met een speciaal programma. Zie hieronder één voorbeeld van een gifje en de portretten.

Ben trots op wat we voor elkaar hebben gekregen!

Over de schrijver
4 reacties
 1. Mooie portretten zeg! En ook erg leuk gedaan met die gifjes.

  • Sarina Uilenberg

   Dank je, Debbie! Was ook erg leuk om te doen; zoeken naar de mooiste poses en plekjes en dan die bewegingen vastleggen.

 2. Zo leuk gedaan dit Sarina! Is echt een schot in de roos, volgens mij #toppie

  • Sarina Uilenberg

   Dank je, Nicole! Samen met je nichtje 🙂

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden *

U mag de volgende HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Veld wissenVerzenden