over mij

Enkele sleutelwoorden over mij; rustig, vriendelijk, veelzijdig.

Achtergrond

Ik ben al zolang ik mij kan herinneren aan het fotograferen geweest, sinds eind 2012 als professional. Vanwege een voorliefde voor talen (en een voorsprong dankzij mijn Franse moeder) heb ik in eerste instantie gekozen voor het vak van vertaler.

Ik ben altijd gefascineerd geweest door de wereld en de mensen om mij heen. In het begin nam ik vooral foto’s van ons gezin en tijdens vakanties. Later kwam daar straatfotografie bij; apart uitziende mensen, oude muren en deuren, lijnen en schaduwspel.

 

foto banner: Marlies van Zetten

Dankzij een macrolens ging ik inzoomen en bijna abstracte beelden van bloemen en planten maken; als je ergens ver genoeg op inzoomt blijkt vrijwel alles mooi te zijn.

Tijdens een fotocursus voor gevorderden in 2011 heb ik de portretfotografie ontdekt en ben ik dat pad ingeslagen.

Mensenfotografie

Ik omschrijf mijn fotografie meestal als “mensenfotografie”; als er maar een mens voor de camera staat. Ik hou van de interactie en ben er van overtuigd dat iedereen op zijn/haar eigen manier fotogeniek is. Soms duurt het even voordat iemand ontspannen genoeg is om diens persoonlijkheid te tonen, een prachtige uitdaging waar ik graag de tijd voor neem!

Daarom werk ik ook het liefst in de buitenlucht; ik heb het idee dat men daar eerder op het gemak raakt en vrijer is in doen en laten.

En verder

Wat wil je nog meer over mij weten? Ik ben opgegroeid in de buurt van Utrecht, ben moeder van twee tieners, woon al ruim 20 jaar met veel plezier in Maastricht en heb veel uiteenlopende interesses en hobby’s; taartjes bakken, koken, lezen, tekenen, reizen, piano spelen, noem maar op. Helaas zitten er maar 24 uur in een etmaal…

foto: La Sirel